Skip to main content

Test je kennis!

Doe mee aan de quiz waarbij je wél een keus hebt! Zijn er 1, 2 of 3 miljard mensen die nu geen mogelijkheid hebben om voor Jezus te kiezen? Wie heeft er oog voor de minst bereikte volken in de wereld?

DOE MEE MET DE PUBQUIZ!

Your Choice Pubquiz

Daag jezelf of je vrienden, familie of kerkgenoten uit en test je kennis rondom missie in deze interactieve quiz. Met inspirerende verhalen en verbazingwekkende cijfers.

De pubquiz wordt gepresenteerd door Chris Segers en de kandidaten in de studio zijn Wilke Stuij van EO BEAM en Coen Nuijten van C-Generations.

Bekijk de promo >

Je kunt deze pubquiz makkelijk zelf houden met vrienden, familie of kerkgenoten. Je ontvangt van ons alle elementen die je nodig hebt om een pubquiz te organiseren.

Organiseer zelf een pubquiz >

Bidden

Je kunt bidden voor de minst-bereikte mensen. Veel deelnemers hebben gebedskalenders waarbij je dagelijks voor een specifiek punt kunt bidden.

Ondersteun zending

Je kunt een zendingsorganisatie ondersteunen met tijd, geld of gebed. Zodat meer mensen bereikt worden met het Evangelie.

Word zendeling

Heb je het op je hart zelf zendeling te worden? Zet de stap en ga naar gebieden waar het nodig is. Neem voor advies contact op met een van onderstaande organisaties.

JOIN THE HUB!
Ben je geraakt? Je kan onze facebook en instagram posts delen met je eigen vrienden. Zo doe je mee aan het bekendmaken van de nood van de minst-bereikten.
No Choice is een bewustwordingscampagne van 18 verschillende organisaties.

Vragen? Neem contact op via info@no-choice.nl

Als directeur van Wycliffe Bijbelvertalers komt Bram van Grootheest regelmatig in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden bezocht hij een hulpverleningsproject in het gebied van de taalgroep Fugong*, waar hij een bijzondere ontwikkeling zag.

“De Fugong is een taalgroep met ongeveer vijfduizend sprekers, verdeeld over verschillende provincies. De taal is niet geregistreerd, en niet internationaal erkend. Er is dus ook geen Bijbel in hun taal. Onder hen waren geen christenen.

In dit gebied is een sterk animistisch geloof. Geesten zijn een grote realiteit en hebben een sterke invloed op het dagelijkse leven. Bij de geboorte van een tweeling wordt bijvoorbeeld beide baby’s gedood, want er kan één een boze geest zijn. Mensen zijn continu bezig met het tevredenstellen van de geesten, maar dat is onmogelijk. Het maakt mensen angstig en uitzichtloos. Deze duistere sfeer is een van de redenen voor het grootschalige drugsgebruik in de regio. Daarom is een hulpverleningsorganisatie actief in het gebied.

De hulpverleners leerden een verslaafd echtpaar kennen en verwezen hen door naar een afkickkliniek, iets buiten het gebied. Daar kwamen ze in aanraking met het Evangelie. Ze kwamen tot geloof. Een enorme bevrijding! Na hun periode in de kliniek waren ze niet alleen vrij van drugs, maar ook van de invloed van boze geesten en de sjamaan. Ze hadden hun hart aan Jezus gegeven.

Hun dorpsgenoten raakten jaloers op het licht in hun ogen. Door hun getuigenis zijn er nu zo’n honderd mensen tot geloof gekomen en er zijn lokale gemeenten ontstaan.

Dat mensen Jezus aannemen is niet vanzelfsprekend. Voor de Fugong is het heel beangstigend om zich te bekeren. Ze hebben altijd alles gedaan om de geesten tevreden te stellen. Als je daarmee stopt, loop je het risico dat er bijvoorbeeld iemand sterft. Het is een groot wonder als mensen daar uitstappen.

De nieuwe christenen in dit gebied komen niet in een gespreid bedje. In dit gesloten land is het verboden om christen te worden. Een aantal mensen heeft gevangen gezeten vanwege het geloof. Maar ze stoppen niet met geloven. Het verlangen om meer over God te leren is groot. De vraag die nu naar ons toekomt is hoe we de belangrijkste Bijbelverhalen in hun eigen taal beschikbaar kunnen maken. Het is natuurlijk prachtig als mensen zich bekeren. Maar, daarna is er voeding nodig om het geloof sterk te houden. Daarvoor zijn de Bijbelverhalen cruciaal.

Ik vind het bijzonder om te zien hoeveel sterker God is dan de boze geesten en de sjamaan. Door de boze geesten komen mensen terecht in verslaving en duisternis. Door Jezus komt er nieuw leven. Dat is letterlijk een verschil van dag en nacht.”

*) Vanwege veiligheidsredenen is de naam van de taalgroep gefingeerd.

“De stralende ogen geven mij hoop”

Paulien Vervoorn is als spreker altijd met verhalen bezig. Sinds een jaar of zes spelen veel van deze verhalen zich af in India. Ze komt er jaarlijks en spreekt er veel mensen, voornamelijk christenen en hindoes. Zij wil hun stem zijn in Nederland.

“Ik was eens in gesprek met Naresh. Deze jonge man was van plan om op een tandem van de Indiase miljoenenstad Chennai naar Duitsland te fietsen. Mensen zouden nieuwsgierig worden waarom hij dat deed, waarna hij ze uitnodigde om op te stappen en een eindje mee te fietsen. Met deze actie haalde hij veel geld op in de strijd tegen slavernij. Maar wat Naresh pas later vertelde, was dat hij een bijzondere geschiedenis had.

Naresh is geboren in een arm hindoegezin. Ze woonden in een sloppenwijk. Zijn vader verkocht 365 dagen per jaar horloges. De omstandigheden waren slecht. In zijn woorden: ‘het water wat we dronken was zo slecht, dat geef je nog niet aan een hond’. Toch kon Naresh naar school, en zelfs naar een christelijk schooltje dat wat beter was aangeschreven dan de school dichterbij.

Op dat schooltje zaten veel kinderen van zendelingen. Naresh merkte iets bijzonders: soms gebeurde het dat een van de ouders wegging, maar niet meer terugkwam. Ze moesten hun werk met de dood bekopen. Dat wekte zijn nieuwsgierigheid. Want waarom zouden die mensen er niet mee stoppen, als ze weten dat het levensgevaarlijk is?

Zijn moeder kon zijn vragen niet beantwoorden. Hij ging naar de juf op school. Ze zei: ‘Ga maar in de Bijbel lezen en bid of God zich aan jou wil openbaren.’. Hij volgde haar advies op. Stiekem, onder de deken, las hij uit de Bijbel. Langzamerhand ontdekte hij dat het waar is, wat er in de Bijbel staat. Hij was 12 jaar. Toen mensen erachter kwamen, werd hij op straat opgewacht en in elkaar geslagen. Hij was letterlijk doodsbang dat zijn ouders zouden ontdekken dat hij christen was geworden. Pas een paar jaar later durfde hij het te vertellen.

Naresh is open over zijn geloof. Veel mensen die in dezelfde situatie zijn opgegroeid, hebben niet over Jezus gehoord. Alleen van naam, maar ze weten verder niets. Hij wil ze meer vertellen.

Vertellen over Jezus

Ik vind het zo bijzonder dat mensen die blauwe plekken – of erger – ervoor over hebben. Iemand zei eens tegen mij: ‘Het is een eer om te lijden voor Christus.’. Veel van deze mensen zijn ook heel gemotiveerd om onbereikte mensen te vertellen over Jezus. Omdat ze zelf hindoe zijn geweest of omdat ze een hindoe in de familie hebben weten ze hoe dat leven is. En ze weten hoe het is om met Jezus te leven. Ze hebben er alles voor over om het goede nieuws te vertellen. Ik ontmoette eens een jongen zonder benen. Hij zat op een skateboard. Hij hoorde vroeger bij de onaanraakbaren, niemand wilde iets met hem te maken hebben. Totdat hij het Evangelie hoorde, tot geloof kwam en merkte hij dat God hem accepteerde. En andere christenen aanvaardden hem ook. Hij voelde zich volkomen bevrijd. Nu gaat hij zelf als evangelist naar de dorpen om te vertellen over het goede nieuws van Jezus.

Voor mij zijn zulke verhalen een mooi getuigenis, die onderstrepen dat het Evangelie waar is. Als het niet waar is wat er in de Bijbel staat, dan ga je je leven er toch niet voor geven? Jezus is echt! Dat geeft mij heel veel hoop en die hoop wil ik zelf ook doorgeven als ik spreek. Die stralende ogen van die mensen. De vreugde en vrede die ze uitstralen. Dat gun ik iedereen!

Paulien Vervoorn is preektrainer, spreker en auteur

Geloofwaardigspreken.nl

"Door Gods vrede kon ik trouwen met een vrouw van de vijand"

Sarmad Al-Anbary vluchtte in 2008 naar Nederland. Hij was zijn leven in Irak niet meer zeker als christen. Gepassioneerd vertelt hij hoe hij hier, als missionair werker bij Stichting Gave, andere vluchtelingen over Jezus’ liefde vertelt.

“Arabische en Perzische mensen in Nederland weten heel vaak niets over Jezus. Ze hebben nog nooit over hem gehoord, of ze hebben het niet goed begrepen. Mijn werk is om hen te vertellen over het Evangelie.

Het mooie is dat mensen uit het Midden-Oosten, veel sneller dan westerse mensen, bereid zijn om hun hart voor je te openen. Ik kan vaak in het eerste gesprek al over het geloof beginnen. Je moet niet vergeten dat deze mensen gevlucht zijn en vaak met grote vragen zitten. Ze zijn op zoek naar antwoorden. Ze zijn op zoek naar vrede en veiligheid. Maar zolang ze Jezus niet kennen, hebben ze de vrede nog niet gevonden. Ze vragen zich af: ‘Waarom overkomt ons dit? Waarom ben ik hier?’

Pak Amos 8 er maar eens bij. Wat daar staat gebeurt nu. Mensen verlangen niet alleen naar brood en water, maar naar Gods vrede. Mensen zijn op zoek naar veiligheid, maar zonder God vinden ze die niet. Sommige mensen willen vluchtelingen helpen en geven hun dan bijvoorbeeld een kerstpakket. Maar ze vertellen hen niet over het Evangelie. Daarmee help je hen niet.”

Identiteit

Kinderen waarvan de ouders naar Nederland gevlucht zijn, denken niet meer zo Arabisch als hun ouders. Ze zien er Arabisch uit, maar aan de binnenkant zijn ze Nederlands. Dat zorgt nogal eens voor discussies. De ene cultuur is niet beter dan de andere. Ik vertel hen dat voor God iedereen gelijk is. Jezus wil iedereen leren kennen. Samen zoeken we dan in de Bijbel naar wat God daarover zegt.

Ik was eens in gesprek met een man ondernemer uit het Midden-Oosten. Hij had wel dertig of veertig medewerkers. Maar op een dag raakte hij, door oorlog, alles in één keer kwijt. Hij is naar Nederland gekomen en leeft nu van een uitkering. Een paar keer per week doet hij vrijwilligerswerk. Toen ik hem ontmoette, was het eerste wat hij vroeg: ‘Wie ben ik? Wat moet ik tegen mijn kinderen zeggen? Ik ben mijn identiteit kwijt.’ Ik vertelde hem, dat als je Gods kind bent, dat dát je nieuwe identiteit is. En die kan niemand van je afpakken. Hij is de Schepper van hemel en aarde, en je hoort bij Hem!

Jaloers en nieuwsgierig

Sommige mensen staan niet gelijk open voor het Evangelie. Maar ze zien de liefde die christenen uitstralen. En dan worden ze jaloers en nieuwsgierig. Dan willen ze er meer over weten. Ik gebruik vaak het voorbeeld van mij en mijn vrouw. Zij komt uit Iran. Door de heftige oorlog in de jaren 80 is de relatie tussen Irak en Iran nog altijd niet goed. Mensen uit deze landen hebben een hekel aan elkaar. Maar door de liefde van God heb ik vrede in mijn hart gekregen, en mijn vrouw ook. We voelen geen haat naar andere volken. Zo kon ik trouwen met een vrouw uit Iran, en zij met een man uit Irak.

De mensen die de kerkdiensten bij ons in Zeeland bezoeken, kennen de haat tussen deze twee volken. En ze zijn verbaasd dat wij met elkaar getrouwd zijn. Zo kunnen wij als echtpaar getuigen van de liefde en de vrede van God.”

“Waarom hebben wij nog nooit over God gehoord?”

Lokale evangelisten trainen, dat is de taak van Luna. Ze begeleidt ze, is hun reismaatje en geeft waar nodig advies tijdens gesprekken en Bijbelstudies. Omdat ze er Aziatisch uitziet, kan ze veilig mee naar de dorpen. Ze vertelt over een reis van vijftien jaar geleden. Een grote verandering werd toen in gang gezet.

“Samen met een lokale christen, Eh Hak, ben ik in een klein afgelegen bergdorpje aan het zoeken naar de familie San, een boeddhistisch gezin. Er zijn maar vier christenen bekend, in een bevolkingsgroep van 400.000 mensen. Het enige wat we weten is de naam van het dorpje en de familienaam. Na een aantal keren vragen komen we bij het juiste huis aan. Het is een stenen huis met een binnenplaatsje. We worden hartelijk verwelkomd.

Familie San is dankbaar. Twee weken geleden hebben we in de stad hun oudste dochter ontmoet. Eh Hak was op bezoek bij een ernstig zieke christen. Op dezelfde kamer lag ook de dochter van familie San. Ze was er slecht aan toe. De sjamaan had geprobeerd haar te genezen, maar er kwam geen verbetering in haar toestand. In het ziekenhuis hoorde ze dat Eh Hak uit de Bijbel las en hoe ze bad. Dat maakte haar erg nieuwsgierig. Ze vroeg Eh Hak of hij ook voor haar wilde bidden. De dagen daarna knapte ze op en ze vertrok blij naar haar dorp. Ze nodigde ons uit om langs te komen.

Nieuwsgierig

Door deze genezing wil het hele dorp meer weten. Ze zijn nieuwsgierig hoe dit kon gebeuren. Er is geloof en ongeloof. Eén man zegt terecht: ‘Als jullie God zo groot is en de Schepper van hemel en aarde is, waarom hebben wij dan nog nooit van Hem gehoord?’.

Eh Hak spreekt af om elk weekend langs te komen en Bijbelstudie te doen. Ze blijft in het begin elke zaterdagnacht slapen bij de familie San om in de avond een studie te kunnen geven voor de boeren die overdag op het land werken. De grote stad is zeker drie uur reizen van het bergdorpje vandaan.

In het begin is er veel animo voor de Bijbelstudies en er komen drie families tot geloof. Later vinden sommige dorpelingen het nieuwe geloof helemaal niet acceptabel meer. Met name de sjamaan in het dorp probeert de christenen buiten te sluiten. Zo mogen ze voor een bruiloft of een begrafenis de gemeenschappelijke borden en stoeltjes niet meer lenen. Familie San en twee andere families houden stand. Het goede nieuws verspreidt zich en meer mensen komen tot geloof, ook in de omringende dorpen.

Het is nu 2021. Vijftien jaar nadat de dochter van familie San in het ziekenhuis nieuwsgierig werd gemaakt door het gebed van Eh Hak.

Nu zijn er tussen de achthonderd en duizend christenen, in een bevolkingsgroep van 400.000 mensen. En het Nieuwe Testament is vertaald in hun taal.

Het raakte me dat nog steeds heel veel mensen niet bereikt zijn. Ze zitten vast in het boeddhisme en hebben geen kans om voor Jezus te kiezen. Er is veel gebed nodig.”

Heart & Arrows

Heart & Arrows gelooft in het bekrachtigen en vrijzetten van creatieve zendingspioniers; Gepassioneerde christenen die dienen, delen en in actie komen om de Liefde van Jezus naar elke stam, taal en natie te brengen. Door activatie en mobilisatie-sessies, creatieve uitingen en onze gebed en discipelschapsgroepen richten wij ons op het activeren en mobiliseren van scholieren, studenten en Young-Professionals. Door de kansen en de nood in het zendingsveld te laten zien willen we de urgentie in Gods grotere Lichaam wakker maken om echt iets gezamenlijk in actie te komen. Elke christen heeft een onmisbare rol te vervullen.

Heart & Arrows is een trotse deelnemer van No Choice. We doen mee omdat wij de minst bereikte miljoenenzee willen bereiken met de Liefde van Jezus. Doe je met ons mee?

Naar de website

Africa Inland Mission

Ons verlangen is om kerken onder alle Afrikaanse volkeren te zien die Christus centraal stellen, met bijzondere prioriteit voor de vele bevolkingsgroepen die nog niet bereikt zijn met het evangelie.

Wij geloven en hopen dat deze lokale kerken weer zendelingen zullen uitzenden binnen hun eigen buurt of andere delen van Afrika, en het zijn deze kerken die de Afrikanen zullen helpen groeien in hun relatie met Jezus.

Africa Inland Mission is deelnemer van No Choice omdat Jezus de kerk de opdracht heeft gegeven ALLE volken tot Zijn discipelen te maken. Die opdracht is nog niet klaar, daarom is het tijd dat Christenen in Nederland zich opnieuw bewust worden dat er nog steeds hele bevolkingsgroepen zijn die geen keuze voor Jezus kunnen maken, omdat zij Hem nog niet kennen.  

Naar de website

Stichting Gave

Gave reikt samen met Nederlandse christenen Gods liefde uit naar vluchtelingen. We stimuleren contact en organiseren veel activiteiten. In Nederland ontdekken vluchtelingen zo de liefde van God en van zijn Zoon Jezus. Asielzoekers komen vaak uit landen waar het Evangelie nog weinig mensen heeft bereikt. Vaak wordt het evangelie door vluchtelingen hier weer doorgegeven aan familie in het land van herkomst, online en via persoonlijke contacten. Zo zien we God aan het werk.

Gave is deelnemer van No Choice omdat het Gods verlangen is dat ieder volk in deze wereld de kans krijgt om de drie-enige God van de Bijbel te leren kennen en christelijke gemeenschappen te vormen. Het is mooi en belangrijk om daar samen met andere christenen aan te werken en voor te bidden. 

Naar de website

Bible League

Bible League bereikt de minst-bereikten door lokale gelovigen te trainen in evangelisatie en het leiden van Bijbelstudies. Dit programma heet Project Filippus. De getrainde ‘Filippus’ verkondigt het Evangelie en start vervolgens met Project Filippus. Deelnemers leren zo Gods Woord lezen en begrijpen. Bible League rust gelovigen toe met de benodigde Bijbels, studiemateriaal en training.

Naar de website

Missie 1:8

Missie 1:8 coacht kerken en gemeente zodat ze betrokken raken bij het bereiken van de minst-bereikten. Bij het coachen werken we toe naar een concreet en uitvoerbaar plan dat door de hele gemeente wordt gedragen. Er wordt gebruik gemaakt van de middelen die door God aan de gemeente zijn gegeven: gaven en talenten, financiën, relaties of vaardigheden. Missie 1:8 heeft als doel dat een gemeente enthousiast en actief betrokken raakt bij een minst-bereikt volk.

Missie 1:8 is deelnemer van No Choice omdat God de minst-bereikten ook op het oog heeft en we ervan overtuigd zijn dat hij de gemeente gebruikt om ook hen uit te leggen wat het evangelie van Jezus voor hen kan betekenen.

Naar de website

TWR

Wij raken minst-bereikten door het maken van programma’s (radio, podcasts, audiospelers, apps) speciaal gericht op mensen die het Evangelie nog niet eerder hebben gehoord. Daarnaast is follow-up erg belangrijk: de mogelijkheid om contact op te nemen met onze mensen, die vragen kunnen beantwoorden die door onze programma’s gerezen zijn.

We doen mee aan No Choice omdat we graag met andere gelijkgestemde organisaties samenwerken om aandacht te vragen voor het lot van mensen die nog niet bereikt zijn met het Evangelie. Met als doelstelling natuurlijk om in deze situatie verandering te brengen.

Naar de website

Jesus.net

Omdat het werk van Jesus.net zich met name online afspeelt, kunnen wij met behulp van het internet zelfs tot in de woonkamers van de mensen komen! Waar men lange afstanden moet afleggen naar of tegengehouden wordt in bepaalde gebieden, zijn wij daar in no time met behulp van het internet. Op die manier bereiken wij ook de minst-bereikten!

Wij doen mee met No Choice omdat er nog steeds zoveel mensen zijn die het Evangelie nog niet hebben gehoord! Niet alleen het missionaire lokale werk ondersteunen wij graag, maar ook online is er nog veel mogelijk om nog meer mensen te bereiken. Zeker in tijdens als nu!

Naar de website

MissieNederland

MissieNederland heeft als doel om de kerk te bewegen om de missie van Jezus uit te leven in wijk én wereld. Wij vragen daarom structureel aandacht voor de missie. Doordat kerken (opnieuw) oog krijgen voor hun rol in de missie, hopen we dat meer kerken zich toewijden aan een specifieke regio of doelgroep die past bij de roeping van de gemeente.  

MissieNederland is deelnemer van No Choice omdat het ons raakt dat niet iedereen de vrijheid heeft om te kiezen voor Jezus. Want als je nooit van Jezus gehoord hebt, hoe kun je dan voor hem kiezen? We zien echter dat maar een klein deel van de zending zich richt op de minst-bereikte bevolkingsgroepen. Wij willen kerken daarvan bewust maken, zodat wanneer zij nadenken over hun roeping in de wereld ze ook aan deze minst-bereikten zullen denken.  

Naar de website

Deelstra en de Jong

Als communicatiebureau werken we voor veel goede doelen die bezig zijn met hulpverlening en zending. We worden dagelijks geconfronteerd met de urgentie van het zendingswerk. Maar dat drie miljard mensen nog niet bereikt zijn met het Evangelie en dus niet voor Jezus kunnen kiezen, dat is een feit dat ons doet duizelen. Er is nog veel werk te doen. Juist omdat wij zien hoeveel stichtingen bezig zijn met Evangelieverspreiding, staan we volledig achter het initiatief om de bewustwording in Nederland gezamenlijk aan te pakken. Zodat niet alleen wij, maar alle christenen in Nederland weten dat nog zoveel mensen onbereikt zijn!

Naar de website

Wycliffe Bijbelvertalers

We werken aan een vertaling van de Bijbel in landen welke eigenlijk gesloten zijn voor het Evangelie, maar Gods Geest doorbreekt de grenzen. Taal raakt de identiteit van een persoon. Doordat we veel met taal werken, komen we in contact met mensen en op deze manier proberen we het Evangelie verder te brengen.

Wij doen mee met No Choice omdat we het belangrijk vinden dat iedere christen in Nederland bewust wordt van het voorrecht dat we hebben om veel over Jezus te horen in onze eigen taal. Een groot deel van de wereldbevolking heeft dat voorrecht niet en heeft geen keuze om voor Jezus te kiezen.

Naar de website

CAMA Zending

Wij zenden mensen naar de minst-bereikten van de wereld, waar Jezus het minst verkondigd wordt. Zendelingen gebruiken hun verschillende beroepen om het Evangelie bekend te maken en gemeenten te stichten. Als er al gemeenten zijn in minst-bereikte gebieden, dan vormen we partnerschappen met ze zodat zijn het Evangelie kunnen delen waar het niet gehoord wordt.

Wij doen mee met No Choice omdat wij vinden dat er meer aandacht moet zijn voor de minst bereikte volken. Er zijn nog duizenden volken met miljoenen mensen die geen mogelijkheid hebben om christen te worden, naar de kerk te gaan of gewoonweg over Jezus te horen. Samen met andere organisaties willen we hier meer gehoor aan geven.

Naar de website

Frontiers

Minder dan 3% van de zendelingen gaat naar volken die nog ongezien en minst-bereikt zijn. De overige 97% gaat naar gebieden die al bereikt zijn. Dit is oneerlijk verdeeld. Frontiers zendt werkers naar de ongeziene en minst-bereikte moslimvolken, om moslims bereikt te zien worden met het Goede Nieuws van Jezus. No Choice deelt deze visie: dat het Evangelie oneerlijk verdeeld is en dat dat moet veranderen. Wij steunen No Choice zodat meer mensen in Nederland worden bereikt met deze boodschap via No Choice.

Frontiers zendt werkers uit naar minst-bereikten en mobiliseert in Nederland ook gebed voor deze volken.

Naar de website

GlobalRize

Met onze online strategie proberen wij iedereen te bereiken met de beschikking over een internetverbinding. In sommige landen bereiken we zelfs mensen zonder data-abonnement via de Facebookapp. We doen dit met Bijbelse content via Facebook, Instagram en Twitter. Verder bieden we online Bijbelcursussen aan met een persoonlijke mentor, voeren we chatgesprekken via Messenger en hebben we websites met artikelen die Bijbelse antwoorden geven op vragen.

Wat betreft de minst-bereikten zijn we actief in het Arabisch, Farsi, Turks, Koerdisch, Urdu, Telugu, Thaïs, Laotiaans, Bengaals en Birmees.

Wij werken mee aan No Choice omdat we het Evangelie over de hele wereld willen verspreiden. Juist de minst-bereikte gebieden mogen dan extra onder de aandacht gebracht worden.

Naar de website

Gospel Recordings

Onze visie is iedereen naar Gods Woord te laten luisteren in de taal van hun hart. We richten ons daarbij vooral op hen die op orale wijze communiceren en/of geen toegang hebben tot de Bijbel in een vorm die men kan begrijpen. We hebben audio-opnamen voor evangelisatie en elementair Bijbelonderwijs beschikbaar in meer dan 6000 talen en dialecten die gratis gedownload en beluisterd kunnen worden.

Door onze deelname aan No Choice zijn we met elkaar beter in staat het Evangelie bekend te maken aan elke stam, taal of natie!

Naar de website

OMF

We willen zien dat de volken van Oost-Azië en christenen in Nederland met elkaar verbonden worden en samen in beweging komen om God te aanbidden, te kennen en Hem in gehoorzaamheid te volgen en te dienen. In Nederland doen we dit door de geestelijke nood van Oost-Aziaten bekend te maken. Ook willen wij christenen die zich door God geroepen weten tot Zijn dienst bemoedigen, stimuleren en coachen in het proces dat hen brengt op de plaats die God hen geeft.

OMF Nederland is deelnemer van No Choice omdat we ernaar verlangen dat christenen in Nederland in beweging komen voor de minst-bereikten zodat God door elk volk en elke natie aanbeden zal worden.

Naar de website

Pioneers Nederland

Het Evangelie delen van Jezus Christus is wat wij doen, wereldwijd en op allerlei manieren. We bidden dat God christelijk Nederland wakker schudt om te zien dat de nood elders zo veel groter is dan de nood in eigen land. We horen bij de gelukkigste mensen van de wereld met de beste toegang tot het Evangelie!

Dat Evangelie willen we met iedereen delen, vandaar onze deelname aan No Choice.

Naar de website

WEC

Door uit te reiken naar kinderen in moeilijke omstandigheden, daklozen, verslaafden, zieken en mensen die nog nooit van het Evangelie hebben gehoord kunnen wij ze vertellen van Jezus. Sommigen geven les op een bijbelschool of op een lagere of middelbare school, doen traditioneel evangelisatiewerk of werken mee aan de vertaling van de bijbel in de lokale taal. Anderen zijn meer praktisch bezig zoals werken in een kliniek voor TB patiënten, gastvrijheid verlenen in een gastenhuis of de opvang van vermoeide zendingswerkers of voorgangers. Sommigen hebben een ondersteunende rol, zoals op een school voor kinderen van zendingswerkers, waardoor de ouders zich kunnen richten op de doelen van WEC International.

We doen mee aan No Choice omdat we graag willen dat christenen in Nederland zich bewust worden van het feit dat er nog veel mensen en volken op de wereld zijn die geen toegang hebben tot het Evangelie, in de hoop dat het hen in beweging zet door te bidden, te geven of te gaan.

Naar de website

Stichting 3xM

Wij zenden programma’s uit op social media, internet en televisie in die landen en gebieden waar het Evangelie niet of nauwelijks beschikbaar is. De programma’s maken wij samen met onze lokale partner op basis van onderwerpen die in de lokale samenleving spelen en roepen actief op tot contact met ons nazorgteam. Het is ons verlangen om 1 miljoen mensen met de boodschap van Jezus Christus via moderne media geestelijk thuis te brengen voor 2030.

We doen mee met No Choice om samen een geluid kunnen laten horen voor de 3 miljard mensen die wereldwijd nog niet bereikt zijn met het Evangelie. Zoveel mensen zijn zich niet bewust van de boodschap van hoop en liefde door Jezus Christus!

Naar de website