Midden-Oosten

Amir (30) woont in een land in het Midden-Oosten. Hij is moslim en komt uit een bedoeïenfamilie. Hij heeft een vrouw en vier kinderen.

Amir (30) woont in een land in het Midden-Oosten. Hij is moslim en komt uit een bedoeïenfamilie. Hij heeft een vrouw en vier kinderen. Zijn jongste kind is een paar maanden geleden ter wereld gekomen. Rondom de bevalling heeft Amirs vrouw hulp gekregen vanuit een christelijke kliniek. Gelukkig is de bevalling goed verlopen. Amir heeft echter veel moeite met het nemen van zijn verantwoordelijkheid. Hij is verslaafd en wil niet werken. Zijn relatie met zijn vrouw en kinderen is niet best. Hij behandelt zijn vrouw als slaaf. Hij weet ook niet beter, hij heeft nooit een goed voorbeeld gehad. Amir is vooral bezig met roken met zijn vrienden en spelletjes spelen op zijn telefoon. Hij handelt in drugs en doet mee aan allerlei criminele activiteiten. Voor Amirs vrouw en kinderen is dit erg verdrietig. Zoals Amir zijn er meer mannen in dit land. Ze zijn gebonden, verbitterd en vol zelfmedelijden. Amir zit vast in bestaande patronen en is een gevangene in een beklemmende stammencultuur.
Amir heeft het goede nieuws van het evangelie nodig om zijn leven een nieuwe betekenisvolle invulling te geven. Een christelijk getuigenis ontbreekt echter in zijn omgeving.

Gebedspunten

  • Bid dat mensen als Amir bereikt worden met het evangelie
  • Bid voor zendelingen die werken in het land waar Amir woont

Deel hun verhalen!