Centraal-Azië

“Ik begon me af te vragen of er echt geen God bestaat.” Die vraag stelt Farrokh* zich steeds vaker.

In het communistische deel van Centraal-Azië, waar Farrokh opgroeide, leren de kinderen dat er geen God is.

Maar de twijfel sloeg toe bij Farrokh. “Ik dacht: Wat is er aan de hand? Waarom praten sommige mensen wel over een God? En als er een God is, dan moet ik gehoorzamen. Maar als er geen God is, zoals ik op school heb geleerd, dan kan ik doorgaan met leven zoals ik leef. Ik besloot ‘God’ een kans te geven en ging onderzoeken wat het zou betekenen om in een God te geloven.”

In zijn zoektocht verdiept hij zich eerst in de islam. Hij leest de Koran in het Russisch, maar hij komt niet verder. Een kennismaking met het hindoeïsme loopt uit op een teleurstelling. Maar dan ontmoet hij een zendeling. Deze zendeling vertelt hem over Jezus en de God van de Bijbel.

“Het was bijzonder want deze man was speciaal naar ons land gekomen om mensen te vertellen over het Evangelie. Dat terwijl ons land in oorlog was. Ik had veel gesprekken met deze zendeling.” Dagen en nachten gaan voorbij en Farrokh denkt veel na over het Evangelie. Tot hij besluit om christen te worden: “Het Evangelie gaf antwoorden op mijn vragen. Er is een God die voor mij zorgt en mijn leven heeft gered!”

Veel mensen in Farrokh’s geboorteland hebben nog nooit een zendeling ontmoet en geloven niet in God. Ze hebben geen keus. Ze weten niet wie Jezus is en hebben het goede nieuws nog nooit gehoord.

* Farrokh is niet zijn echte naam

Gebedspunten:

  • Bid dat Farrokh vasthoudt aan zijn geloof en het mag uitdragen naar zijn omgeving
  • Bid voor meer zendelingen in het land van Farrokh

Deel hun verhalen!