Nederland

19 jaar is ze. Ze werkt in de kebabzaak van haar broer, nadat ze de islamitische basisschool en middelbare school heeft doorlopen.

Fatimah is een vrolijke jonge vrouw, ze kent veel klanten en knoopt graag een praatje met ze aan. In haar vrije tijd gaat ze samen met vriendinnen shoppen of ze helpt haar moeder in het huishouden. Ze is de oudste van een groot gezin, dus haar moeder kan haar hulp goed gebruiken.

Stiekem kijkt ze ook wel een beetje om zich heen of ze een leuke jongen ziet, met wie ze zou kunnen trouwen. Op feestjes bij vrienden of familie spreekt ze regelmatig jonge mannen, maar de ware is ze nog niet tegengekomen.

En het geloof? Dat speelt een grote rol in het Marokkaanse gezin. Ze bidden trouw vijf keer per dag en op vrijdag gaat haar vader altijd naar de moskee. Fatimah heeft vrijwel alleen maar contact met andere moslims. Dat voelt voor haar ook wel veilig.

Fatimah heeft nog nooit het Evangelie gehoord. Zelf neemt ze geen initiatief om zich te verdiepen in een andere geloofsovertuiging. En niemand vertelt haar over Jezus.

Gebedspunten:

  • Bid dat we moslims in Nederland bereiken met het Evangelie
  • Bid dat God werkt in de harten van meisjes zoals Fatimah en hun familie
  • Bid dat we als christenen de verbinding zoeken met andersgelovigen in de buurt

Deel hun verhalen!