Noord-Afrika

Hiba had nog nooit over Jezus gehoord, net zoals veel van haar landgenoten.

Hiba is 11 jaar, als zendeling Maaike haar ontmoet. Hiba is uit huis geplaatst. Hiervoor woonde ze met haar moeder in een klein kamertje, waar haar moeder de kost verdiende als prostituee. Geen goede leefomstandigheden voor een meisje van 11. En… Hiba had nog nooit over Jezus gehoord, net zoals veel van haar landgenoten.

Toen Hiba uit huis werd geplaatst, is ze in het centrum ter bescherming van meisjes tussen de 10 en 18 jaar komen wonen. Maaike gaat regelmatig met haar in gesprek. Al snel ontdekt Hiba dat Maaike geen moslim is. Dat vindt ze toch wel heel erg. Elke keer als ze Maaike ziet, maakt ze een gebaar van het kruis en zegt: “Heel slecht.” Maaike antwoordt steeds: “Ik houd van je Hiba, maar God houdt nog veel meer van je!”

Als Hiba opgroeit en 18 jaar wordt, moet ze het centrum verlaten. Omdat ze geen familie heeft die voor haar kan zorgen, bieden Maaike en haar man Jaap haar een plaats in het half-way huis. Dat is een opvanghuis dat in 2018 is opgericht. Hier krijgen ze begeleiding op weg naar een zelfstandig leven. Ook vinden er veel gesprekken plaats, vaak over het geloof.

In november vraagt Hiba of ze een keer alleen mocht langskomen bij Maaike. Binnen een minuut stelt ze de vraag: “Maaike, wil je me het verhaal van het kruis eens uitleggen?” Maaike vertelt haar het hele Evangelie, Hiba is één en al oor. Daarna kijken ze samen een film over Jezus. En het wonder gebeurt, in de maanden die volgen besluit Hiba om christen te worden!

In het land waar Hiba woont hebben veel mensen nog geen toegang tot het Evangelie. Niemand vertelt hen over Jezus.

 

Gebedspunten:

  • Dank dat Hiba Jezus leerde kennen
  • Bid voor moed en zegen voor het werk van Maaike en Jaap
  • Bid dat er nog veel meer mensen in dit Noord-Afrikaanse land bereikt worden met Gods Woord

 

Deel hun verhalen!