Kenia

“Na de basisschool onderging ik vrouwenbesnijdenis en werd ik uitgehuwelijkt.”

De inmiddels 40-jarige Mary is geboren in Kajiado, Kenia. Ze groeit samen met haar drie zussen en twee broers op in de Masai-gemeenschap. “Na de basisschool onderging ik vrouwenbesnijdenis en werd ik uitgehuwelijkt. Ik leefde volgens de traditionele gebruiken van de Masai, zoals vrouwenbesnijdenis, vieringen, het aanbidden van diverse goden en zingen van traditionele liederen.”

De Masai-gemeenschap is zeer gesloten en moeilijk bereikbaar van buitenaf. Binnen de gemeenschap hebben de (spirituele) leiders veel status en aanzien. Zij houden invloeden van buitenaf zoveel mogelijk buiten de gemeenschap. Via een Masai die in contact kwam met christenen en getraind is tot gemeentestichter ontstond er een ingang in de gemeenschap.

Wanneer Mary hoort over Bijbelstudies besluit ze deze te bezoeken. Mary komt tot geloof en wil ook anderen bereiken met Gods Woord. “Ik ben God zo dankbaar voor Zijn Woord! En wil dat ook met anderen delen.” Mary bereikt niet alleen haar eigen dorpje, maar trekt ook naar andere dorpen. De impact? “Sinds mensen Gods Woord leren lezen en begrijpen verandert er veel in onze gemeenschap. Zo vindt er geen vrouwenbesnijdenis plaats en worden meisjes niet meer op jonge leeftijd uitgehuwelijkt. In plaats daarvan gaan ze langer naar school.”

 

Gebedspunten:

  • Dank dat de Masai bereikt worden met het Evangelie
  • Bid dat Gods Woord steeds meer mensen verandert in de Masai-gemeenschap
  • Bid dat andere gesloten volken ook horen over het levens veranderende werk van Jezus

Deel hun verhalen!