Nederland

Stiekem leest Milad (20) uit zijn Bijbel. Hij heeft hem verstopt onder zijn kussen en elke avond leest hij een gedeelte.

Hij wil steeds meer over Jezus weten. Maar hij is bang. Bang voor zijn broers en zus. Als ze dit ontdekken…

Milad (20) is geboren in Afghanistan. Toen één van zijn broers werd vermoord door Taliban, voelde het gezin zich niet meer veilig. Ze vluchtten en kwamen in Nederland terecht. Langzaam maar zeker nam Milad afstand afstand van de islam. Maar dat wist niemand. En Milad had ook geen alternatief, hij had nog nooit over Jezus gehoord.

Maar daar komt verandering in. Een van de vrienden van Milad nodigt hem uit voor een jongerenkamp van Stichting Gave. Hij gaat, de gezelligheid trekt hem. Hij weet niet dat het kamp iets met het christelijk geloof te maken heeft. Maar hij kijkt dankbaar op terug. “Ik vond het kamp echt leuk! Ik voelde me direct thuis. Een van de leiders, een Afghaan, vertelde me over zijn leven en las een verhaal over de verloren zoon. Dat raakte me diep. Ik voelde me ook verloren. Ik was op zoek, maar wist niet waarnaar. Ik wist dat dit de vervulling was van mijn leegte. Ik vroeg om een bijbel.”

Terug op het AZC verstopt hij de bijbel onder zijn kussen en leest er elke avond uit. Hij wil steeds meer over Jezus weten en gaat in Hem geloven. Hij is bang voor zijn broers en zus, maar tot zijn grote verbazing blijkt dat zij ook in het geheim de Bijbel lezen. God was al met hen bezig. Ook zij komen tot geloof! “Sinds wij met Jezus leven, leven wij met vertrouwen en moed, met licht in ons hart en hoop voor de toekomst.”

 

Gebedspunten:

  • Bid dat Milad zijn familie in Afghanistan kan bereiken met het Evangelie
  • Dank God dat Milad en zijn broers en zus God hebben leren kennen

 

Deel dit verhaal en laat je omgeving weten dat 3 miljard mensen nog niet voor Jezus kunnen kiezen. Zij hebben nog nooit van Hem gehoord.

Deel hun verhalen!