Japan

Wat doe je als je voor het eerst van je leven iemand hoort zeggen: “Ik ga naar mijn kamer. Ik wil tijd met Jezus doorbrengen.”?

De Japanse Nozomi overkwam het toen ze bij een Amerikaans gastgezin logeerde. Ze besloot naar haar eigen kamer te gaan, op zoek naar Jezus. In de kast, onder het bed, achter de gordijnen, maar ze vond Hem niet.

Nozomi hoorde in Amerika voor het eerst over Jezus. Niet vreemd als je uit Japan komt. Minder dan 1% van de 130 miljoen Japanners heeft ooit van Jezus gehoord! Het wordt beschouwd als het op één na grootste onbereikte land ter wereld.

Na een tijdje klopte Nozomi op de deur van haar gastvrouw: “Hoe vind je Jezus?”, vroeg ze. “De Bijbel zegt dat als je naar Hem zoekt met heel je hart, je Hem zult vinden” kreeg ze als antwoord. “Zullen we samen in de Bijbel gaan lezen?” Nozomi stemde toe. En elke nacht bad ze: “Jezus, als U echt bent, wilt U het me laten zien?” Ze had veel vragen. Maar ondanks deze twijfels was de liefde van Jezus zo dwingend dat Hij onweerstaanbaar voor haar werd.

Op een dag in de kerk vulde de liefde van God Nozomi. Ze strekte zich uit en zei met vreugdevolle tranen: “Hij wil ook mijn Redder zijn, mijn Jezus!” Niet veel later riep God Nozomi terug naar Japan om daar studenten in aanraking te brengen met haar Heiland.

Gebedspunten:

  • Bid voor het Japanse volk, dat zij meer zullen horen over het Evangelie
  • Bid voor zendelingen in Japan
  • Geef de christenen die in Japan wonen moed en vrijmoedigheid om te spreken over het geloof

Deel hun verhalen!