Midden-Oosten

Reza heeft helemaal niets met het geloof. Hij is atheïst. Hij gelooft niet in Allah of de profeet Mohammed, al is het overgrote deel van de bevolking moslim.

Hij gaat vaak in discussie met studievrienden, maar het duurt niet lang of hij wordt in de gaten gehouden door de politie.

Hij vlucht het land uit en komt in Duitsland terecht. Samen met andere vluchtelingen werkt hij in een fastfoodrestaurant. Eén van zijn collega’s is christen en probeert hem elke dag wat van Jezus te vertellen. Dat is nieuw voor hem, hij heeft nog nooit iets over het Evangelie gehoord. Maar hij hoort het alleen maar aan. “Ik kon er niet zoveel mee.”

Een paar jaar later gaat Reza op een avond met de trein naar een andere stad. Daar ziet hij een bord van een Arabische kerk. “Ik had twee jaar lang verhalen gehoord over Jezus, maar ik geloofde het niet. Toch werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het leek wel of ik naar binnen moest. In de kerk stond een groepje mensen te bidden en midden uit die groep kwam een man op mij af. Het was de oud-collega die mij twee jaar lang over Jezus had verteld!

De man reageert enthousiast: ‘Halleluja, God heeft Reza bij ons gebracht!’” Een gesprek volgt en Reza neemt die avond een besluit: “Ik kon er niet meer omheen, God had mij hier gebracht en ik besloot Jezus te gaan volgen.” Reza voelt zich een compleet ander mens: “Eerder voelde ik altijd een soort angst. Maar die angst bestond niet meer. Mijn ziel was vrij!”

In het Aziatische land waar Reza vandaan komt, is geen ruimte voor het christelijke geloof. Veel mensen hebben nog nooit het Evangelie gehoord en kunnen dus niet kiezen voor Jezus.

* Niet zijn echte naam, is om veiligheidsredenen gefingeerd

Gebedspunten:

  • Bid dat Reza vasthoudt aan zijn geloof en vol vrijmoedigheid mag getuigen
  • Bid dat mensen uit het land van Reza in aanraking komen met het Evangelie
  • Bid voor moed en volharding voor christenen in gesloten landen

Deel hun verhalen!